Fra peisos til peiskos - Røyksuger

Røyksuger - det naturlige verktøy for bedre innemiljø

Hva er fordelene med en røyksuger?
Det er mange fordeler ved å montere en røyksuger på skorsteinen:

En røyksuger bidrar ikke bare til optimalt trekk i skorsteinen og dermed et røykfritt miljø. Den gir også bedre komfort, da det setter seg mindre støv og sot på veggene. Hvis du slår på røyksugeren når du skal rense peisen eller vedovnen, unngår du askestøv rundt ildstedet og ute i stuen.
royksuger2

 
opptenning

Rask og enkel opptenning

Du er sikret enkel opptenning uansett boligens beliggenhet, værforhold og forholdet mellom skorstein og ovn eller peis.

peisesjakt

Ingen røyk eller lukt

Med riktig trekk i skorsteinen får du ikke røyk i stuen når du tenner opp eller fyrer opp igjen. På den måten unngår du at boligen og klærne lukter av røyk.

forbrenning

Bedre forbrenning og bedre økonomi

Med riktig trekk i skorsteinen kan du begrense bruken av spjeld og få jevnere forbrenning. Perfekt forbrenning kan med riktig type brensel bety opptil 15 % besparelse på brenselet.

inneklima

Sunnere inneklima

Når alle partikler suges ut av huset gjennom skorsteinen, gir det langt sunnere inneklima. En tent røyksuger sørger for at det fine askestøvet suges opp gjennom skorsteinen i stedet for å spre seg i stuen – både når du tenner opp, og når du gjør ildstedet rent.

ventilasjon

Ekstra ventilasjon

Som en ekstra bonus kan du i varme perioder la røyksugeren være slått på om dagen: Så kommer du hjem til et hus der luften er mye friskere fordi den har vært i bevegelse hele dagen.