Husk å feie hyttepipa!

Unngå hyttebrann – sørg for å få feiet hyttepipa!

feiing av pipaJevnlig feiing og vedlikehold av pipa, minsker faren for hyttebrann

For mange av oss er hyttekos synonymt med peisbål, og vi bruker ildsted langt hyppigere på hytta enn i boligen. En rekke hytter har også peis eller vedovn som eneste varmekilde.

I bolighus er det Feiervesenet som sørger for feiing hvert fjerde år eller ved behov. Det stilles ingen krav til feiing av fritidsboliger, men det betyr ikke at behovet er mindre – snarere tvert i mot.

137 hytter brant i 2008. Ikke siden 1993 er det registrert flere slike branner på ett år, viser en oversikt fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Hovedårsaken til hyttebranner er bruk av åpen ild, som var skyld i 43 prosent av brannene (Pipebrann). Det er derfor svært viktig å feie pipen og sørge for at ildsteder og brannmurer i en slik forfatning at de ikke fører til brann.

Oslo Pipesenter AS utfører feiing av hyttepiper og foretar samtidig en tilstandskontroll av ildstedene. Har du gassanlegg i hytten vil dette også bli kontrollert.

pipebrann-1

 

Ta kontakt i dag slik at vi kan avtale tidspunkt for feiing av din hyttepipe.

Kontakt oss på telefon 23 17 82 00 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les artikkel om brannsikkerhet på hytta.