fbpx

arbeid på taket

Artikler, nyheter og fagstoff

Video om Videokontroll

tilstandskontroll av piper videoNå kan du se en animasjonsvideo om tilstandskontroll av piper. Dette er nyttig informasjon til alle som har piper. Her får du se hva slags feil vi ofte finner og hvilke konsekvenser slike feil kan få. Se video her.

Fyringstips fra Brannvernforeningen

Videoer som viser hvordan man fyrer riktig

Ivar Bjerke gir fyringstips i disse videoene fra Norsk brannvernforeningOslo Pipesenter AS viser her Norsk brannvernforening  sine tre videosnutter med fyringstips fra Brannvernforeningen. Feiermester og fyringsekspert Ivar Bjerke gir råd om riktig fyring, og hvordan man kan fyre effektivt.

I første episode forklares hva som er god ved, og hvordan man kan sjekke om veden er tørr eller fuktig. I den andre episoden forklares det hvordan et moderne rentbrennende ildsted fungerer. Her gis det også råd om hvordan man skal legge i veden. I den siste episoden vises det hvordan man forenkle opptenningen.

Brannsikkerhet på hytta

Tid for feiing av hyttepipa?

Oslo Pipesenter tilbyr feiing og tilstandskontroll av piper og ildsteder for hytter og fritidsboliger!

hyttebrannAntall hytter i Norge har økt dramatisk de siste årene. Hyttene blir større og bostandarden høyere. For mange er hytta blitt en ekstra bolig. Vi har gjerne både vedovn, peis og elektrisk ovn. Vi bruker gass, elektrisk belysning og levende lys. Vi utstyrer hytta med komfyr, vaskemaskiner, tørketrommel, TV og andre elektriske apparater. Dette er nyttige ting som vi nesten ikke klarer oss uten. Samtidig er det potensielle kilder til brann. Les hele artikkelen

Trygg hyttekos – unngå brann på hytta (Brannvernforeningen) i pdf.

Har du gjort en vurdering av brannsikkerheten på hytta?

LES MER OM BRANNSIKKERHET PÅ HYTTA

Nedenfor har vi samlet en del linker til andre artikler om brannsikkerhet på hytta.

http://www.dinside.no/517816/husk-aa-feie-hyttepipen

http://www.viivilla.no/husk-a-feie-hyttepipa.aspx

http://www.viivilla.no/pass-pa-pipa.aspx

 

Nytt Pipesystem for nye byggeforskrifter

Byggeforskriftene fra 2009 krever et pipesystem som hjelper til å spare energi

Schiedel Skorsteiner AS lanserer Solid Vent, en skorstein som sørger for nødvendig tilluft til ildsted. Dette er et kvalitetsprodukt fra Schiedel, Europas største pipeprodusent og ledende på utvikling av innovative skorsteinssystemer. Her forteller daglig leder Geir Vernan i Schiedel Skorsteiner AS mer om pipenyheten.

Pipebrann

Har du pipebrann? Ring Brannvesenet 110!

Når ved og olje brenner, danner det seg sotpartikler, dvs. små korn av brennbart materiale som ikke er helt oppbrent. Endel av disse partiklene setter seg fast i pipa på vei ut, og etter en tids fyring har det dannet seg et sotlag på innsiden av pipa. Dette problemet forverres kraftig ved rå ved og dårlig trekk.

Hva er pipebrann?
Dersom dette sotlaget blir for tykt, kan sotpartiklene begynne å brenne, spesielt hvis du fyrer ekstra hardt en dag. De fleste steder i landet blir derfor pipene feiet en gang i året. Dette skjer ved at feieren børster løs sotlaget på innsiden av pipa ved spesiallagede koster. Til slutt fjerner han soten som samler seg i bunnen gjennom inspeksjonsluka nederst i pipa.