logo Oslo Pipesenter Piperehabilitering

arbeid på taket

Stigetrinn og takstiger

Ved bruk av typegodkjente stigetrinn og takstiger kan feieren og andre ferdes trygt på taket!

Vårt produktutvalg dekker de fleste taktyper. På takbelegg med papp/shingel, skifer og båndtekking må takstiger brukes. Leveres med komplette innfestepakker/-skinner.

Stigetrinn

   

Stigetrinn montert på betongstein

Stigetrinn montert på betongstein - vår bestselger.
Trinnet leveres i bredder tilpasset de fleste betong- og teglstein. Innfestepakken passer til alle bredder og farger.

 

stigetrinn til staal aluminium

Stigetrinn til stål-/aluminiumstak. Disse blir tilpasset hver enkelt takprofil.

Takstige

   

takstige

Kraftig takstige med regulerbar bredde fra
30 til 43 cm. Leveres i ulike lengder.
Innfestepakken til de fleste taktyper leveres.

 

kraftig-takstige

Lettstige montert på shingeltak Rimelig takstige med fast bredde på 30 cm. Leverer i ulike lengder. Løse innfestepakker til betong/skifertak, trapestak papp/shingeltak og båndtekket tak.

Taksikringsutstyr omfatter takstiger, stigetrinn, sikringslinekroker, snøfangere og forskjellige plattformer som skal gjøre arbeid og ferdsel på tak så trygt som mulig.

Taksikring er et krav på alle tak som heller utover. Forskjellige forskrifter samt arbeidsmiljøloven gir bestemmelser for å sikre arbeidstaker. Taksikring er derfor påkrevd for arbeidstakers sikkerhet og brannvesenets adkomst.

Forskjellige typer taksikring brukes alt ettersom hva slags tak man har på huset. Det må brukes takstiger til takbelegg som papp/shingel, skifer og båndtekket tak. På takstein bruker man som oftest stigetrinn.

Bare dokumentert, typegodkjent og riktig montert utstyr er tillatt. Takstigen må være plassert ved siden av pipa, helt ned til takrenna. Stigesikring eller sklisikring monteres som regel i tillegg, på eller ved takrenna. Takstigen finnes i to ulike varianter; en med fast bredde og en med regulerbar bredde.

På skorsteiner som er over 1.2 m høye over taket, må det i tillegg være plattform eller feieluke Se egen artikkel om Feieplatå og topplatå.

Alle disse produktene er det mulig å montere selv, men man må passe på at alt gjøres i henhold til monteringsanvisningene.

Våre montører har lang erfaring i montering av taksikringsutstyr og vet hva som skal til for at utstyret skal fungere optimalt på nettopp ditt tak. Derfor anbefaler vi på det varmeste å bruke et autorisert firma til dette arbeidet.

Ønsker du å vite pris for montering av taksikringsutstyr/takstige?

Send et bilde av taket ditt til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så kan vi utfra det gi deg et godt tilbud på montering!

 

Emneord: takstige, stigetrinn, snøfangere, pipeplattform, taksikring